Rozloučení s našimi páťáky

Než jsme si stihli ohlédnout,  uteklo pět let a z prvňáčků, kteří k nám do školy nedávno nastoupili, jsou dnes páťáci, my se s nimi loučíme a vypouštíme je dál do světa. Na závěr své docházky si pro všechny připravili úžasné hudební vystoupení a výborné  pohoštění.
Jsme moc rádi, že jsme mohli nějaký čas spojit naše cesty, děkujeme za společné chvíle  a všechno čím jsme se mohli vzájemně obohacovat. Přejeme jim, aby na naší školu vzpomínali jen v dobrém a získané vědomosti a dovednosti, dobře využili ve svém životě. 
Děkujeme také všem rodičům za pomoc, spolupráci a také milá slova na rozloučenou. Moc si toho vážíme! Foto.

Pasování prvňáčků na čtenáře

Ve čtvrtek 6. 6. byli naši nejmladší školáci v náchodské knihovně slavnostně pasováni na čtenáře. Poté, co přečtením úryvku z básničky dokázali, že si během školního roku osvojili všechna písmenka a slíbili, že budou věrni čtení a knížkám, pasoval je rytíř Hron na čtenáře. Jako důkaz všichni dostali od místostarosty pana Milana Vika pasovací glejt.
Děkujeme rodičům, že dětem celý rok s tímto nelehkým úkolem – naučit se číst – pomáhali. Foto zde

Soutěž mladých cyklistů

Ve čtvrtek 23.5. se dvě děvčata a dva chlapci z páté třídy zúčastnili soutěže mladých cyklistů na dopravním hřišti. Soutěžící nejenže potřebovali znát pravidla silničního provozu, ale museli dokázat, že dokáží poskytnout první pomoc. Vojáci je pak přezkoušeli i z tělesné zdatnosti. Medaili jsme sice nepřinesli, zato jsme si tento den náramně užili. Foto.

Člověk a zdraví

Ve středu 29.5. jsme si s páťáky užili projektový den s názvem Člověk a zdraví, kterým nás provázela Markéta Hrádková, DiS. Začali jsme přednáškou o výživě. Pak jsme se přesunuli do tělocvičny, kde jsme si vyzkoušeli tabatu (20 sekund intenzivní cvičení a 10 sekund pauza) i  cvičení s overbally. Následovalo vaření v kuchyňce ve družině. Zvládli jsme dva zdravé recepty – vločkové palačinky a mrkvové tyčinky. Během volné chvilky děti soutěžily v poznávání luštěnin, obilovin, semínek i ořechů a každý si mohl zkusit sestavit výživovou pyramidu. Foto.

Přírodovědná exkurze

V pátek jsme v rámci výuky přírodovědy se čtvrťáky navštívili záchrannou stanici JARO v Jaroměři. Při poutavém vyprávění nám pan průvodce popsal činnosti, které stanice zajišťuje, jaká zvířata se k nim nejčastěji dostávají a jak může každý z nás pomoci. Poté jsme si ukázali budky vhodné pro jednotlivé typy zvířat a prohlédli si stanici, kde jsme potkali např. puštíka sraženého autem nebo želvu, která byla odebrána majiteli pro týrání. Děkujeme všem rodičům i dětem, kteří přispěli zvířátkům drobným pamlskem. Foto.

Etiketa není věda

Etiketa není věda, to jsme si vyzkoušeli se čtvrťáky nejen teoreticky, ale i v praxi ve školní jídelně. Na oběd jsme si prostřeli nejen pro sebe, ale i pro kamarády z páté třídy a stoly proměnili ve sváteční tabuli.  Foto.

Činnost kroužků na škole

Oznamujeme, že většina kroužků ukončuje ke konci května svou činnost v letošním školním roce.
– ukončení činnosti v tomto týdnu bude u kroužku Deskových her, Anglického jazyka, Badatelů, Háčkování, šití, pečení a vaření a Míček
– kroužek Zumbík a Výtvarný kroužek končí o týden déle – tedy 4.6.. 
– Šikulové a Břišní tance  končí 7.6.
– Bavíme se sportem 1. skupina – 1. – 2. třída – 13.6.
                                      2. skupina – 3, – 5. třída – 6. 6.

Návšteva ŠD v galerii

Úterní odpoledne jsme se umělecky naladili a vyrazili do Galerie Nola, kde jsme skrze obrazy poznali svět hluchoněmé Mařky, jejíž příběh je zaznamenán ve stejnojmenné knize. A protože umění nám není cizí, vyzkoušely si i děti namalovat svou vlastní knihu o Mařce. Odměnou jim bylo malé občerstvení na galerijní zahradě. Zážitek to byl natolik silný, že i blížící se bouře se nám nakonec vyhla obloukem. Foto.

Návštěva galerie

V úterý 28. května půjdeme se školní družinou (pouze prvňáci a druháci) do galerie “Nola” na výstavu kreseb paní Adély Marie Janků.
 – odcházet budeme po obědě okolo 12,30 h.,
 – zpátky do družiny se vrátíme asi ve 14, 30 h.
 – třeťáci zůstávají ve družině beze změny
 – výtvarný kroužek bude zrušen, poslední hodina proběhne příští úterý, tj. 4. června